EU-midler giver stort forretningsløft til SIWI

Danske SIWI Maskiner ApS er blevet bevilliget midler til test og markedsmodning af virksomhedens produkter i programmet SMV-instrumentet H2020 under Europa-Kommissionen. Programmet havde alene i 2018 et budget på EUR 480 mio. til forretningsstøtte af mindre og mellemstore virksomheder med ambitioner om vækst og internationalisering.

Der gives støtte til hele innovationsprocessen, og SMV-instrumentet er derfor delt ind i tre faser:
• Fase 1: Konceptudvikling og forundersøgelse af idé (tilskud: EUR 50.000)
• Fase 2: Produktudvikling og test (tilskud: EUR 0,5-2,5 mio.)
Danske SIWI Maskiner ApS, der udvikler og producerer fuldautomatiske sammenkoblingssystemer til primært landbrugssektoren, har i 2017 ansøgt SMV-instrumentets fase 1 og har fået bevilget midler EUR 50.000 til konceptudvikling og forundersøgelse af ide.

Det gav SIWI Maskiner blod på tanden. Virksomheden har derfor ansøgt om midler igennem SMV-instrumentets fase 2 og fået bevilliget i alt kr. EUR 2.1 mio. til netop markedsmodning, opskalering af produktionen samt kommercialisering af teknologien.
-SMV-instrumentet har givet os ”fuld valuta for pengene” Disse EU-midler har får afgørende betydning for udviklingen af vores produkt, samtidigt kan speede processen med at komme ud på markedet i EU28 samt 3-parts lande som vi har bestemt som primære områder. Her skal nævnes Japan, New Zealand, Australien, Canada USA, siger Steen N. Jensen, salgs- og marketingdirektør hos Siwi Maskiner

Dette projekt har modtaget fondsmidler under Europa-Kommissionens Horizon 2020-program, aftale nr. 849131-SIWI.

Læs mere om SIWI Combi-Hitch